E timpul pentru o pauză de prânz!
În această toamnă, Lea Brumsack de la Culinary Misfits din Berlin a creat o tartă consistentă de legume cu dovleac Hokkaido și cartofi, care este delicioasă, nutritivă și sățioasă.
Cateringul Culinary Misfits salvează legume care nu îndeplinesc standardele marilor supermarketuri. Ei le folosesc pentru a concepe creații culinare delicioase, cum ar fi dovleacul și cartoful pe patiserie de spelt cu smântână, semințe de dovleac și ierburi. Acest fel de mâncare sănătos poate fi consumat cald sau rece și merge bine cu o salată sau cu legume crude.
Ingrediente pentru aluat de spelt
- 150 g făină de spelt (tip 630)
- vârf de sare
- 50 ml ulei de măsline
- 50 ml apă rece
Se combină ingredientele uscate pentru aluatul de spelt. Se adaugă mai întâi uleiul, apoi apa, frământând amestecul cu mâinile până când devine un aluat neted și ferm. Se întinde aluatul cu puțină făină și apoi se presează în formă și pe margini, la aproximativ două degete înălțime.
Se lasă la frigider în timp ce cuptorul se preîncălzește la 200 de grade Celsius.
Ingrediente pentru umplutură
- 200 g dovleac (Hokkaido)
- 150 g cartofi
- 1 lingură de ulei
- 1 cățel de usturoi mic
- vârf de scorțișoară măcinată
- vârf de cuțit de paprika măcinată
- mână de ierburi aromatice (oregano, cimbru, etc.)
- 150 g smântână (20-29% grăsime)
- sare și piper
- handful of pumpkin seeds
Grate the washed Hokkaido pumpkin and the scrubbed potatoes using a vegetable grater. Heat the oil in a frying pan and add the grated vegetables along with the minced garlic and spices. Cook for 5-7 minutes.
Remove the chilled dough-lined pan from the fridge and spread with sour cream. Then evenly distribute the vegetables on top and sprinkle with pumpkin seeds. Bake the vegetable tart in the oven for about 25 minutes.