bebelusi, toamna
familie

Distracție în aer liber - Explorează natura cu bebelușul tău

Cum să protejezi pielea copilului tău de soare, vânt și frig

Explorează lumea cu bebelușul tău. Află cum să protejezi pielea delicată a bebelușului tău de intemperii, chiar și în timpul călătoriei cu un marsupiu sau un cărucior.

Calitățile unice ale pielii bebelușului

Părinții își adaptează atât acțiunile, cât și produsele de îngrijire a pielii la nevoile bebelușului lor. Când vine vorba de îngrijirea pielii bebelușului, părinții ar trebui să adopte o abordare minimalistă. O regulă generală de bază este calitatea înaintea cantității. Înainte de a lua o decizie, gândește-te la următoarele întrebări: De ce are nevoie bebelușul meu acum pentru sprijin? De ce fel de îngrijire a pielii are nevoie bebelușul meu iarna - de ce fel vara? Cum diferă pielea unui bebeluș de cea a unui adult și cum putem respecta această diferență?

La fel ca în cazul adulților, pielea bebelușului este o graniță fizică cu lumea exterioară. Aceasta ajută la reglarea temperaturii corpului, acționează ca o barieră împotriva pierderii de umiditate, a germenilor și a virușilor și stochează grăsimi. În timp ce pielea adultă poate îndeplini aceste sarcini destul de bine, pielea nou-născutului nu este încă pe deplin matură. Aceasta se dezvoltă și se adaptează treptat la viață, la fel ca multe altele în dezvoltarea unui copil. Pielea bebelușului este de aproximativ cinci ori mai subțire decât pielea adultă. Glandele sebacee și sudoripare nu sunt încă pe deplin active. Deoarece bariera cutanată este mai puțin dezvoltată decât la adulți, pielea bebelușului se usucă mai repede, iar agenții patogeni o pot penetra mai ușor.

bebelus

Îngrijire potrivită pentru pielea bebelușilor

Sprijinind dezvoltarea pielii bebelușului, contribuim la întărirea rezistenței sale naturale. Iarna, este bine să folosim produse de îngrijire bogate, care protejează pielea de frig și de pierderea umidității. Vara, o loțiune ușoară și răcoritoare este mai potrivită pentru îngrijirea pielii. În medicina holistică și antroposofică, florile galbene și portocalii ale plantei de galbenele sunt apreciate pentru efectele lor reparatoare și fortifiante asupra pielii. Calitățile protectoare și hrănitoare ale galbenelelor fac ca planta să fie o alegere excelentă pentru a răspunde nevoilor unice ale pielii bebelușilor. În ciuda apartenenței la familia Asteraceae de flori compuse, gălbenelele au un potențial alergenic scăzut.

bebelus
balsam intensiv Weleda Baby
bebelus

Beneficiile de a fi în aer liber cu copilul tău

Chiar și o scurtă plimbare ne poate face să ne simțim întineriți și reîmprospătați. Aerul proaspăt este, de obicei, oarecum umed, ceea ce este benefic pentru mucoasa din nas și plămâni. Iarna, alternanța de aer rece și cald ajută la stimularea circulației. Petrecerea timpului în aer liber, în natură, este bună pentru copiii de toate vârstele. Activitatea fizică în aer curat îi face obosiți și fericiți. A fi în aer liber este o oportunitate de a descoperi lucruri noi, de a observa animalele și de a se descărca. Dar nu doar aerul și exercițiile fizice sunt bune pentru noi. Copiii și adulții beneficiază, de asemenea, de lumina soarelui. Lumina naturală stimulează formarea vitaminei D în piele.

Lumina soarelui pe pielea bebelușului

Deși pielea are nevoie și beneficiază de lumina soarelui, este importantă și asigurarea unei expuneri corespunzătoare la lumina soarelui. Prea multă lumină solară ne poate afecta negativ, în special bebelușii și copiii mici. Leziunile pielii pot apărea chiar înainte de apariția arsurilor solare.

Copiii produc mai puțină melanină decât adulții, iar pielea lor este încă foarte subțire, ceea ce o face deosebit de sensibilă. Arsurile solare la bebeluși pot apărea după doar o scurtă perioadă de timp la soare. Simptomele arsurilor solare sunt ca orice altă arsură: pielea se înroșește și, în cazuri extreme, poate forma bășici. Arsurile solare din copilărie pot crește semnificativ riscul de a dezvolta cancer de piele mai târziu în viață. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează faptului că pielea tânără nu este încă capabilă să repare în mod adecvat leziunile celulare care pot apărea atunci când este expusă la razele soarelui.

Protecție solară adecvată pentru bebeluși

Bebelușii nu trebuie expuși direct la lumina soarelui. Deși bebelușii au nevoie de lumina soarelui pentru a forma vitamina D, ei se expun suficient în aer liber, la umbră. În cazul în care bebelușii sunt purtați afară în marsupiu sau în cărucior, aceștia trebuie să poarte haine cu protecție UV pentru a le feri pielea de contactul excesiv cu razele soarelui. Utilizarea produselor de protecție solară cu un factor ridicat de protecție solară (SPF) ajută, de asemenea, la protejarea pielii. Dacă bebelușul tău se află într-un cărucior, este indicat să folosești parasolarul, dar asigură-te că circulația aerului nu este blocată sub acesta. Acoperirea părții superioare a căruciorului cu un scutec de pânză, de exemplu, poate provoca în mod periculos acumularea de căldură în interiorul acestuia.

bebelus

Sfaturi pentru a te bucura de timpul petrecut în aer liber cu bebelușul și copilul tău mic

  1. Cu cât copiii sunt mai mici, cu atât este mai important ca ei să stea departe de soarele arzător, în special în timpul amiezii. Bebelușii și copiii mici nu trebuie expuși direct la lumina soarelui.
  2. Asigură-te că sunt acoperiți în mod adecvat, de exemplu, cu o pălărie de soare (cu protecție pentru gât) și haine ușoare din bumbac în timpul verii.
  3. Aplică o cremă de protecție solară (SPF 30 și peste) cu generozitate înainte de a ieși în aer liber și reaplică de mai multe ori pentru a menține protecția.
  4. Crema de protecție solară trebuie aplicată și pe urechi (nu puneți cremă de protecție solară în interiorul canalului auditiv), pe podul nasului și pe vârful picioarelor.
  5. Asigură-te că cel mic poartă îmbrăcăminte adecvată vremii, de exemplu, o pălărie și haine călduroase dacă este vânt și frig.
  6. Chiar și cu protecție solară, copiii nu ar trebui să fie expuși la lumina directă a soarelui pentru perioade îndelungate. Chiar și cremele de protecție solară cu SPF ridicat nu oferă protecție completă împotriva razelor UV.

Un balsam multifuncțional pentru vreme aspră: Balsam intensiv Calendula

Pe vreme rece, cu vânt, umedă și aspră, balsamul intensiv Calendula oferă pielii protecție imediată pentru a o feri de uscare. Acest balsam natural universal pentru față și corp oferă îngrijire intensivă și întărește rezistența pielii. Protejează bariera cutanată, calmează pielea uscată și buzele și ameliorează pielea crăpată de pe obraji, bărbie și mâini. Aplicați pe zonele uscate, crăpate sau înroșite ale pielii, după cum este necesar - acasă și în deplasare.

Untul de cacao și uleiul de susan rețin umiditatea în piele și o lasă moale și suplă. Ceara de candelilla și carnauba formează o peliculă protectoare pe piele. Extractul de calendula calmează pielea, în timp ce extractul de mei hrănește pielea.

Hrănește, calmează și protejează pielea bebelușului
25 ml