bebelus
familie

Primii dinți ai bebelușilor - nopți nedormite, părinți obosiți

Sfaturi pentru primii dinți ai bebelușului

Când bebelușii își scot primii dinți, este o etapă importantă. Probabil ai observat deja semnele apariției primilor incisivi de-a lungul liniei gingiilor inferioare. Părinții interpretează adesea orice neliniște a bebelușului în această perioadă ca un anunț că acesta va avea primul dinte. Ultimii dinți care urmează să apară sunt molarii, care pot fi mai dureroși decât ceilalți. În timp ce unii bebeluși pot avea brusc primii dinți fără agitație, alții pot simți un mare disconfort - ceea ce face ca această perioadă să fie o provocare pentru părinți.

Când încep bebelușilor să le crească dinții?

Apariția primilor dinți ai unui bebeluș marchează o etapă importantă de dezvoltare. Majoritatea bebelușilor au primii dinți în jurul vârstei de 6 luni, însă momentul exact variază. Cei 20 de dinți de lapte încep să se formeze deja în timpul sarcinii și ies în întregime prin gingii în primii 2 sau 3 ani. Ei apar adesea unul după altul, cu aproximativ o lună între ei, dar uneori erup simultan. Cei doi incisivi inferiori apar de obicei primii în gura bebelușului.

bebelus

Perioada de dentiție - de la agitație la nopți nedormite

Fiecare copil reacționează diferit la erupția dinților - depinde de percepția sa asupra durerii și de temperament. Simptomele posibile ale dentiției includ salivare crescută, gingii roșii, umflate, obraji roșii, mestecarea frecventă a degetelor și pumnilor, neliniște, agățare și strigăte de durere. Noaptea, acest lucru poate perturba somnul de noapte al familiei. Semnele de neliniște sunt perfect normale: la urma urmei, tăierea unui dinte este o experiență nouă și dureroasă pentru copilul tău.

Ajutor cu simptomele dentiției

Bebelușii caută confort și îngrijire în timpul acestei perioade dureroase, ceea ce face ca atenția atentă și compania iubitoare să fie deosebit de importante în această perioadă. Bebelușii nu înțeleg de ce se confruntă cu această durere. Inelele de dentiție, în special cele reci, le pot oferi o oarecare ușurare. Aveți grijă să nu înghețați dințișorul, care ar putea provoca degerături pe buze sau pe gură. Utilizarea unei bavete impermeabile poate fi utilă dacă bebelușul tău salivează excesiv și nu vrei să îi schimbi constant hainele. Nu uita: primii dinți ai bebelușului tău sunt, de asemenea, un motiv de bucurie. Poți profita de această ocazie pentru a sărbători fiecare dinte nou cu copilul tău.

bebelus cu mama

Nopți nedormite și alinare

Pentru părinți, dentiția este adesea stresantă din cauza sarcinii duble cu care se confruntă. În timpul zilei, bebelușii cărora le ies dinții sunt adesea mai pretențioși sau mai greu de calmat. Noaptea, este posibil să plângă mai des. Nopțile nedormite epuizează nervii, ceea ce face să te simți epuizat și oarecum neajutorat în această fază - nu poți îndepărta durerea de la copil, nu poți grăbi procesul de dentiție sau nu îl poți opri. Părinții trebuie să se sprijine reciproc în această perioadă. Încercați să dormiți cât de des puteți, chiar și în timpul zilei. Cel mai bine este dacă părinții pot împărți munca de îngrijire a copilului sau pot obține ajutor prin intermediul familiei.

Când dentiția provoacă disconfort

Nu toți copiii reacționează la fel la dentiție. Unii nu au aproape niciun disconfort, în timp ce alții sunt agitați, salivează excesiv și suferă de nopți agitate cu somn puțin. Dentiția este un proces care nu se întâmplă peste noapte, ci necesită timp și răbdare până când toți dinții primari au ieșit. Incisivii vin primii, iar molarii ultimii. Mai ales în cazul molarilor mari, simptomele dentiției pot include din nou neliniște, gingii dureroase sau sentimente de tensiune.

mama cu bebelus

Remedii rapide pentru durerea de dinți

  • Mușcatul unui inel de dentiție creează o contrapresiune care poate ajuta la ameliorarea durerii
  • Ceva ușor răcit, cum ar fi o lingură
  • Piure de fructe răcit sau iaurt simplu dacă cel mic mănâncă deja alimente solide

Îngrijirea dentară este importantă - chiar și pentru bebeluși

Îngrijirea și periajul dentar sunt importante chiar și în cazul primilor dinți ai bebelușului. Este de preferat să fie folosită o periuță de dinți moale pentru bebeluși. Dinții de lapte pot fi periați ușor în fiecare zi. De la aproximativ 18 luni, copiii sunt de obicei pregătiți să înceapă să învețe cum să se spele pe dinți. Este util să abordați spălatul pe dinți în mod jucăuș. Folosirea unui cronometru cu nisip îi ajută pe copii să dezvolte o rutină bună de îngrijire orală. Un dentist poate demonstra igiena orală corectă.

În acest timp, copiii încep să înțeleagă elementele de bază ale spălatului pe dinți, care le vor servi o viață întreagă. Este bine să vă susții copilul timp de câțiva ani și să îi speli din nou pe dinți după ce i-a spălat - copiii mici nu sunt capabili să controleze foarte bine periuța de dinți. Gelul dentar pentru copii Weleda Natural a fost special formulat pentru îngrijirea dinților de lapte. Atunci când este utilizat în mod regulat, acesta ajută la echilibrarea bacteriilor din microbiomul oral al copilului tău și protejează împotriva cariilor. Gelul de dinți nu conține substanțe care ar putea încărca organismul în cazul în care sunt înghițite.

bebelus

Îngrijirea pielii uscate

Influențele externe, cum ar fi vremea rece sau contactul frecvent cu saliva sau apa, pot cauza uscarea pielii. Produsele de îngrijire a pielii bogate în lipide protejează pielea cu un strat protector, oferind îngrijire intensivă și susțin rezistența naturală a pielii. Acestea blochează umiditatea din straturile profunde ale pielii pentru a îmbunătăți hidratarea pielii.

Balsamul universal Calendula face exact acest lucru. Deoarece nu conține apă, nu hidratează activ pielea. În schimb, formula sa bogată în lipide protejează împotriva pierderii excesive de umiditate prin susținerea barierei cutanate și îmbunătățirea indirectă a hidratării pielii. Acest balsam universal calmează, de asemenea, pielea crăpată și înroșită de pe obraji și bărbie, iritată de salivă în timpul dentiției.

Hrănește, calmează și protejează pielea bebelușului
25 ml